Behandelingen

De personen die naar HELIOS-ACUVISION komen, zijn niet onze klanten, maar onze gasten We leven en houden van ons werk en van wat we doen, dat zich richt op de persoon en zijn / haar behoeften.

AANKOMST IN DE 21e EEUW!

Snel online advies!
In slechts enkele minuten

  Voorafgaand aan de behandeling

  Uw oogtherapeut brengt uw persoonlijke behoeften en omstandigheden in kaart en stelt samen met u een behandelplan op. Hierbij houdt de therapeut rekening met een bepaalde mate van voorspelbaarheid, zodat u steeds weet wat u kunt verwachten en waardoor een rustige sfeer gewaarborgd wordt.

  De behandeling

  Uw therapeut zet verschillende acupunctuurtechnieken en -programma’s in tijdens uw behandeling. Alle technieken en methodes die worden toegepast, zijn gebaseerd op actuele medische normen, in combinatie met eeuwenoude tradities. Wij brengen waardevolle kennis vanuit het verleden samen met de hedendaagse wetenschap. Een sterke en effectieve combinatie die u gaat helpen bij het verminderen van klachten die u ervaart door uw oogaandoening.

  Ondersteunende oogbehandelingen

  Doordat wij verschillende oogaandoeningen behandelen, bieden we tal van ondersteunende behandelingen. Hierbij kunt u denken aan voedingsadvies, voedingscounseling, massage en correctie van de houding van uw nek en schouders.

  Trainingsprogramma voor uw ogen

  Daarnaast is er een trainingsprogramma dat speciaal gericht is op de ogen. Hierbij traint u de spiergebieden rond de ogen. Uw therapeut past het trainingsprogramma uiteraard aan aan uw oogaandoening en uw eigen behoeften.

  Samenwerking tussen u en uw oogtherapeut

  Bij Helios-AcuVision gaan we nog een stapje veder dan een behandelplan op maat. Wij werken samen met onze patiënten, op een manier die bij u past, waardoor u op een ontspannen manier door uw therapie geloodst wordt. Dit komt niet alleen de fysieke resultaten ten goede, hier is ook uw mentale toestand bij gebaat.

  Oogaandoening? Laat u helpen!

  Heeft u een oogaandoening en wilt u af van klachten? Wilt u beter kunnen zien? Geen pijn meer? Geen irritaties aan uw ogen? Neem dan contact met ons op. Wij kijken graag samen met u naar de best mogelijke behandeling om uw klachten te verhelpen.

  Helios-Acuvision™-behandelingsprogramma

  Stap Voor Stap...

  Telefonisch consult

  Telefonisch consult

  Screening proces

  Behandeling sessies

  Evaluatie

  Nieuwe patiënten moeten begrijpen dat dit geen 'wondermiddel' is. Het kan even duren voordat sommige cliënten resultaten zien, terwijl anderen meteen verbeteringen zien, vooral voor gevorderde gevallen.

  Lopende behandelingen en onderhoud ...

  Zodra we het verloren gezichtsvermogen hebben hersteld, is het doel om het resterende gezichtsvermogen te behouden door middel van onderhoudsbehandelingen. Neurodegeneratieve oogaandoeningen hebben meestal een zekere mate van voortdurend onderhoud nodig en zullen alleen maar erger worden als ze worden verwaarloosd. De frequentie van onderhoudsbezoeken zal variëren en is afhankelijk van het individuele geval van de cliënt. De meeste cliënten komen het eerste jaar om de paar maanden terug voor een behandeling en gaan vervolgens een of twee keer per jaar door met onderhoudsbehandelingen, of welke behandelingsfrequentie dan ook wordt aanbevolen voor uw specifieke geval.

  Retinitis Pigmentosa

  RP is niet één oogziekte maar de verzamelnaam voor een grote groep erfelijke netvliesaandoeningen.

  Glaucoom

  Glaucoom is een oogziekte waarbij de oogzenuw beschadigt. Meestal komt dit door een verhoogde oogdruk in de oogbol.

  Macula degeneratie

  MD is een verzamelnaam voor veel aandoeningen. De meest voorkomende vorm is Leeftijdgebonden MD, LMD, AMD,

  Diabetische retinopathie

  DR is een degeneratieve aandoening van de bloedvaten van het netvlies die voorkomt bij mensen met (diabetes).

  Uveïtis

  Uv betekent ontsteking van het vaatvlies van het oog en aanliggende structuren. Hieronder vallen iris, vaatvlies (choroidea), netvlies (retina) en oogzenuw.

  Droge/Natte ogen

  De belangrijkste oorzaken van traanogen zijn: Het ontstaan van reflextranen door irritatie van het oog; Droge ogen; Het niet goed afvoeren van traanvocht

  Bijziendheid

  Bijziendheid (myopie) is een brekingsfout (refractie) van het oog waardoor u voorwerpen ver weg niet scherp ziet, maar voorwerpen die dichtbij zijn wel.

  Computer ogen

  Tegenwoordig brengen wij veel tijd door achter een computer monitor. Dan kan dit voor klachten zorgen zoals pijn in je rug, nek of armen.

  Alternatieve geneeskunde werkt op alle niveaus – lichaam, geest en ziel, en gebruikt verschillende modaliteiten om gezondheidsproblemen te overwinnen.